Як українським НУО відповідати стандартам ЄС із захисту персональної інформації – ТехСуп Україна

Як може Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій ТехСуп Україна допомогти громадському сектору відповідати сучасним стандартам захисту інформації? 

Нагадаємо, новий Загальний регламент захисту даних ЄС вступає в дію 25 травня 2018 року. Позаяк з цієї дати невідповідність Регламенту може мати як правові, так і фінансові наслідки для переважної більшості організацій, що зберігають чутливі персональні дані громадян Європейського Союзу, для неурядової організацій важливо мати доступні способи досягти відповідності новому стандарту обробки інформації.

Детальніше про інновації Загального регламенту захисту даних та як він стосуватиметься українських НУО – читайте у наших попередніх матеріалах.

Для українських громадянських об’єднань, публічних бібліотек, а також релігійних організацій через Програму технологічної підтримки організацій громадянського суспільства ТехСуп Україна доступна велика кілька сучасних програмних засобів, використання яких дозволить таким організаціям ефективно виконувати свої функції, а також відповідати сучасному стандарту захисту персональних даних. 

Один із наборів таких інструментів пропонує компанія Microsoft. 

Наприклад, хмарна інфраструктура сервісу Azure розроблена у відповідності з положенням Регламенту, а також має відповідні системи які допоможуть з досягненням необхідних критеріїв. Тарифні плани Office 365 E3 та E5, що доступні для НУО в Україні, дозволяють автоматично ідентифікувати чутливу персональну інформацію, навіть якщо користувач не знає про її чутливість.

Програма Amazon Web Services Credits надає гранти розміром у 2000$ на кредити AWS на 1 фінансовий рік у проміжку між 1 липня та 30 червня. У своєму блозі від 16 березня 2018 року Чед Вульф, Віце-президент AWS страхування безпеки (Chad Woolf, Vice President, AWS Security Assurance), повідомив, що з дати публікації хмарні сервіси Амазон відповідають Загальному регламенту безпеки даних, а користувачі можуть використовувати їх як ключову частину переходу на відповідність до нового стандарту.

Дізнатися про те, які організації можуть скористатись умовами Програми від Amazon.

Не знаєте як використовувати хмарні сервіси на користь вашій організації? Дізнайтеся як це роблять найбільші з 22 000 неприбуткових організацій, що користуються сервісами Amazon.

Замовити послуги Amazon Web Services. 

Іще один донор ТехСуп Україна, компанія box.org, пропонує свої ресурси для досягнення відповідності критеріям Регламенту. Програмне забезпечення box.org призначене для управління та спільної роботи з контентом із працівниками організації та волонтерами, а також поширення його на вашу цільову аудиторію. 

Детальніше про те як продукт box.org допомагає досягти ключових вимог Регламенту.

Замовити 10 довічних ліцензій box.org 

Важливим принципом нового Регламенту є принцип “чим менше чутливих даних – тим краще”, тому іноді для того, щоб зрозуміти як зменшити об’єм вразливої інформації, необхідно лише правильно її візуалізувати. Програмне забезпечення Tableau Desktop Professional допоможе тим, хто приймає рішення, базуючись на аналізі даних, через візуалізацію приймати більш якісні рішення. 

Детальніше про програмне забезпечення Tableau.

Замовити Tableau.

Коментувати