Із 1 червня розпочинається прийом заявок на Meet and Code 2020

Із 1 червня 2020 року організації громадянського суспільства можуть подавати заявки на отримання міні-грантів для проведення подій, що популяризують новітні технології. Продемонструвати, наскільки цікавим може бути цифровий світ, та надихнути дітей і молодь на його подальше вивчення – головна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ за фінансової підтримки SAP.

Важливо: у зв’язку з пандемією COVID-19 на підтримку проекту претендуватимуть винятково події, заплановані в онлайн-форматі.

У межах ініціативи – підтримка заходів, присвячених програмуванню та популяризації новітніх технологій з нагоди Тижня кодування ЄС. Цього року часові рамки розширені до двох місяців – події мають бути проведені між 1 вересня та 31 жовтня 2020 року.

Цільова аудиторія заходів – діти і молодь віком від 8 до 24 років. Формат організатори обирають на свій розсуд. Це можуть бути майстер-класи, хакатони, семінари з програмування, лекції, конкурси, ночі кодування, курси робототехніки тощо. Однак нагадуємо: цього року будуть розглянуті лише події в онлайн-форматі.

Прийом заявок у межах конкурсу міні-грантів розпочнеться з 1 червня, про що ми повідомимо додатково. Отримувачем гранту може бути лише організація громадянського суспільства – це обов’язкова умова отримання гранту. Наприклад, навчальні заклади у підпорядкуванні Міністерства освіти не можуть подавати заявки, однак можлива їх участь як співорганізаторів. Для перевірки прийнятності ОГС потрібно зареєструватися на порталі TechSoup.

Якщо ви ще не брали участь в ініціативі Meet and Code, нагадуємо, як це було у 2019 році.

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та відбувається за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup. В Україні TechSoup надає громадським та благодійним організаціям, а також публічним бібліотекам пільгове програмне забезпечення, технічні засоби та пропонує освітні програми.

Коментувати