Платформа Benevity як інструмент фандрейзингу для українських неприбуткових організацій

Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій України (TechSoup Україна) відкриває доступ не лише до технологічних рішень та інновацій, а й долучає українські організації до світових тенденцій фандрейзингу і філантропії через можливості платформи Benevity. Її соціальна місія полягає в модернізації процесів благодійності, які дозволяють зменшувати витрати на адміністрування.

Як працює Benevity

Платформа Benevity функціонує як спеціальний фонд корпоративної благодійності та управління грантами. Значна частина транснаціональних корпорацій, серед яких SAP, Microsoft, Google та інші, заохочує своїх працівників жертвувати гроші або час на користь благодійних організацій.

Роботодавці додають пожертвування до їхніх благодійних внесків, які систематизують і відправляють через Benevity. Так звана система пропорційного збільшення донорського пожертвування (gift match) – один із сучасних інструментів філантропії.

Для того, щоб благодійна організація отримала gift match (розмірне збільшення донорського пожертвування) від корпорації, співробітник якої здійснив пожертвування, вона мусить бути зареєстрована на сайті Benevity.com.

Після пожертвування організація, якій перерахували гроші через Benevity, автоматично отримує зустрічне фінансування з боку роботодавця благодійника.

Благодійна або некомерційна організація, що стала учасником програми корпоративних пожертвувань і зареєструвала свій профіль у системі Benevity, може отримати такі види підтримки:

  • грант
  • пожертвування
  • волонтерська допомога

В Україні можливостями Benevity вже скористалися: Український католицький університет, Благодійний фонд Alumni Fund Ukraine/Фонд Випускників України та інші.

Впродовж 28 листопада-5 грудня 2018 року Благодійний фонд Alumni Fund Ukraine/Фонд Випускників України зібрав 8 600 доларів через платформу Benevity на підтримку участі українських школярів і студентів у міжнародних олімпіадах. У 2017 році вони проводили схожу кампанію для забезпечення операційної діяльності Фонду Випускників України. Тоді організація зібрала 5 000 доларів.

«Ми всіма силами бажаємо підтримувати талановиту українську молодь у виступах на міжнародній арені та розвитку їхніх талантів, не зважаючи на можливі фінансові труднощі. З іншого боку, для багатьох українців, які працюють у міжнародних компаніях, подібні пожертвування – чудова нагода підтримати українців і зв’язок з Україною. Тому, я вважаю, ця кампанія – справжній приклад win-win співпраці», – розповіла співзасновниця Фонду Випускників України Надія Варгола.

Однак Benevity це не лише фандрейзинговий інструмент, але й можливість залучення волонтерів із кращих соціально-відповідальних компаній світу.

«Ми проводимо щорічну міжнародну літню школу з Data Science, і я запрошував викладачку Юлію Проскурню, яка працює в офісі Google у Цюриху. Вона мене й повідомила про можливість, коли компанія може посприяти її участі у нашій школі на волонтерських засадах, але для цього потрібно зареєструватися на платформі Benevity. Після цього Юлія впродовж тижня брала участь у школі як викладачка і працювала разом зі студентами над проектами», – розповів керівник магістерської програми «Науки про дані» Українського католицького університету Олексій Молчановський

TechSoup та Benevity

TechSoup співпрацює з Benevity – лідером у сфері корпоративних пожертвувань, – щоб забезпечити доступ до грошових і волонтерських ресурсів компаній громадським і благодійним організаціям по всьому світу.

Якщо ви отримали запрошення електронною поштою зареєструватися на платформі TechSoup у вашій країні від імені Benevity, це означає, що співробітник однієї із зареєстрованих корпорацій прагне надати підтримку вашій організації.

Якщо ви не отримували запрошення електронною поштою, ви все одно можете зареєструвати обліковий запис на порталі Benevity у будь-який зручний час. Однак, поки ви не отримали підтвердження від конкретної компанії щодо виділення коштів у рамках програми корпоративного пожертвування, інструменти допомоги будуть недоступні.

Щоб отримати додаткові відомості про те, як завершити процес реєстрації на порталі Benevity, відвідайте довідкову сторінку на сайті Benevity Causes.

Коментувати