Підтримайте інноваційні проекти, що популяризують новітні технології, в рамках Meet and Сode

Загальноєвропейський конкурс міні-грантів Meet and Сode завершився. Цього року Ресурсний центр ГУРТ підтримає 95 ідей, які відвідають більше 7000 дітей та молоді в усіх областях країни. 

Поки автори ідей займаються підготовкою до проведення подій, із відібраними проектами можна ознайомитися за посиланням. Усі події відбудуться в рамках Європейського тижня кодування, який триватиме з 5 по 20 жовтня 2019 року.

Ви можете долучитися до ініціативи, проголосувавши за найцікавішу подію. Для голосування необхідно ввести та підтвердити адресу електронної пошти. TOП 10 подій зі всіх країн будуть відображатися на сайті Meet and Code впродовж періоду голосування. Підтримайте авторів інноваційних проектів, які сприяють розвитку освіти та популяризації новітніх технологій в Україні!

Подія, що набере найбільшу кількість голосів, отримає винагороду в розмірі 2000 євро. Ще чотирьох переможці визначить міжнародне журі у категоріях Girls do IT! (Дівчата програмують), Diversity (Різноманіття), Code for the Planet (Кодинг для планети) та Сommunity (Громада).

Минулого року організація з України БФ «Ветеран» перемогла в категорії «Різноманіття» за рішенням журі та отримала грошовий приз у розмірі 2500 євро.

«Отриманий приз ми направили на відкриття простору інформаційних технологій «Розумний регіон» у Кременчуцькій виховній колонії. Отримані кошти дозволили придбати та передати закладу комп’ютерне обладнання, організувати безперервний процес навчання вихованців програмуванню і 3D моделюванню, щоб сприяти поверненню неповнолітніх вихованців до самостійного життя в суспільстві з практичними та професійними навичками. Участь у заходах ініціативи «Meet and Сode 2019» також плануємо. Але вже з використанням можливостей IT-простору «Розумний регіон», – прокоментувала координаторка проектів БФ «Ветеран» Світлана Шуваєва.

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup. В Україні TechSoup надає громадським та благодійним організаціям, а також публічним бібліотекам пільгове програмне забезпечення, технічні засоби та пропонує освітні програми.

Коментувати