ГУРТ провів перший вебінар у рамках співпраці з TechSoup, присвячений візуалізації даних

4 квітня 2017 року Ресурсний центр ГУРТ провів перший безкоштовний вебінар для усіх охочих дізнатися більше про здобутки в IT сфері, які можуть бути корисними для НУО. Цей захід став першим у запланованому циклі вебінарів для представників громадських організацій та активістів у рамках Програми технологічної підтримки неприбуткових організацій України (TechSoup Україна).

Перший вебінар був присвячений візуалізації даних і значенню візуальної частини комунікації у різних сферах діяльності. Спікером виступив Тарас Волянюк, засновник та керівник студії інфографіки Remarker.

Інфографіка в наш час є одним із основних презентаційних засобів. Порівняно з текстом вона має безліч переваг. Тож в учасників вебінару була нагода ознайомитися з принципами та правилами розробки яскравого візуального контенту.

Вони мали змогу дізнатися, як не допустити, аби форма переважала над змістом, та які помилки найчастіше трапляються на етапі дизайну інфографіки. Також Тарас Волянюк розповів, як опрацьовувати значні обсяги даних за невеликий проміжок часу. Запропонована на вебінарі інформація носила практичний характер, а презентація спікера, яку могли бачити учасники на своїх екранах і на основі якої він давав пояснення, наочно доводила важливість візуалізації.

Презентацію спікера можна переглянути нижче.

Онлайн-освіта передусім популярна у середовищі людей, котрі звикли максимально ефективно використовувати свій час. На перший вебінар циклу зареєструвалося понад 260 учасників, що свідчить про інтерес громадськості до такого формату навчання і водночас є сигналом продовжувати експерименти в цьому ключі.

Вебінар доступний для перегляду тут.

Вебінар організовано Ресурсним центром ГУРТ за підтримки TechSoup Europe.

Коментувати