Сприяємо діджиталізації на локальному рівні: в Україні вже втретє відбулася ініціатива Meet and Code

Упродовж Тижня кодування ЄС, який тривав із 5 по 20 жовтня 2019 року, в рамках ініціативи Meet and Code в Україні відбулося 95 події із популяризації новітніх технологій. Понад 7000 дітей і молоді з усіх областей країни отримали нові знання та долучитися до розвитку громади.

Ініціатива Meet and Code реалізується в Україні вже втретє. Кількість подій та учасників кожного року невпинно зростає – у 2019-му 95 ідей отримали фінансову підтримку на їх реалізацію. По всій Україні відбувалися семінари, лекції, тренінги, воркшопи, хакатони, конкурси, покликані ознайомити дітей і молодь із новітніми технологіями.

Під час заходів діти і молодь долучися до вирішення різноманітних потреб громади: створювали сайти для осіб із порушенням колірного зору, вивчали, як вторсировину можна використовуватися для 3D друку, опановували робототехніку, здійснювали супутниковий аналіз екологічної ситуації та відкривали для себе по-новому світ технологій.

Наприклад, у Житомирі створювали мобільний додаток для власників домашніх тварин «Річчі», який нагадуватиме про потребу вакцинації, геолокацію найближчих ветеринарних клінік та аптек. А в Миколаєві організували сімейний практичний семінар, покликаний зруйнувати стереотипи та зацікавити дівчаток робототехнікою.

«Участь у Meet and Code стає гарною традицією для нашої організації, адже ми долучаємося вже вдруге та маємо намір продовжувати. Ініціатива дає можливість українським діткам познайомитися зі світом новітніх технологій, програмування та робототехніки. Цього року ми провели подію у категорії «Girls do IT», тому що маємо бажання долучитися до руйнування стереотипів. Як правило, батьки дівчаток, обираючи додаткові заняття, надають перевагу «суто дівочим» справам. Саме тому ми вирішили запросити на наші заходи дівчаток із мамами чи бабусями, щоб не просто показати чи розказати про кодування, а дати їм можливість сконструювати робота та написати код», – прокоментував голова громадської організації «I will» Володимир Котов.

Завдяки загальноєвропейській ініціативи Meet and Code у нас вийшло справжнє свято робототехніки та програмування для дівчаток Миколаєва🎈👧🏼🇺🇦👧🏻🎈Ми дуже раді, що з дівчатками до нас завітали бабусі та мами 🙌 ми вчергове переконалися, що незалежно від статі та віку – технології відкриті для всіх😉Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсний центр ГУРТ: Портал суспільно активних громадян, що є партнером Глобальної мережі TechSoup. Дякуємо вам за надану можливість організувати свято для дівчаток Миколаєва! #ГУРТзаряджає #SAP4Good #codeEU #meetandcode

Опубліковано I Will Четвер, 17 жовтня 2019 р.

В Івано-Франківську діти з вадами слуху створювали власні gif-анімації на тему необхідності сортування сміття.

«6 та 20 жовтня команда ГО «РобоклубІФ» провела два 5-годинні воркшопи 2D анімації «Очистимо планету». Під час роботи діти отримали нові знання: дізналися, що таке покадрова та кісткова анімація, історію світової та української анімації, а також познайомилися з відкритим програмним середовищем Dragon Bones», – поділилася керівниця громадської організації «РобоклубІФ» Ірина Молінська.

Протягом трьох днів у Національній бібліотеці України для дітей тривали майстер-класи з робототехніки та програмування.

Долучаємося до Європейського тижня кодування в Україні разом із Meet and Code! 💛💙 Третій день у Національній…

Опубліковано Національна бібліотека України для дітей Пʼятниця, 18 жовтня 2019 р.

Ознайомитися з повним переліком підтриманих подій в Україні можна за посиланням.

У 2019 році вже вдруге найкращі події отримають нагороди Meet and Code. Цього року буде відзначено найкращі ідеї в чотирьох категоріях, пов’язаних із Цілями сталого розвитку (ЦСР):

  • Girls do IT! (Дівчата програмують)
  • Diversity (Різноманіття)
  • Code for the Planet (Кодинг для планети)
  • Сommunity (Громада)

Минулого року організація з України БФ «Ветеран» перемогла в категорії «Різноманіття» за рішенням журі та отримала грошовий приз у розмірі 2500 євро.

«Отриманий приз ми направили на відкриття простору інформаційних технологій «Розумний регіон» у Кременчуцькій виховній колонії. Це дозволило придбати та передати закладу комп’ютерне обладнання, організувати безперервний процес навчання вихованців програмуванню і 3D моделюванню, щоб сприяти поверненню неповнолітніх до самостійного життя в суспільстві з практичними та професійними навичками», – розповіла координаторка проектів БФ «Ветеран» Світлана Шуваєва.

Більше фото за результатами подій ви можете переглянути у Facebook за хештегами #ГУРТзаряджає #SAP4Good #codeEU #meetandcode.

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup. В Україні TechSoup надає громадським та благодійним організаціям, а також публічним бібліотекам пільгове програмне забезпечення, технічні засоби та пропонує освітні програми.

Коментувати